Ons verhaal

Waarom?

Oprichting

De oprichting van ons bedrijf is ontstaan toen Cynthia het bord omtrent de verbouwing van een nieuwe gymzaal in Heijplaat tegenkwam. Hierin zag zij een gouden formule voor succes en ontwikkeling omdat er in Heijplaat nog geen dansschool gevestigd zat. Dit liet zij haar uiteraard niet voorbij gaan! Door veel animo voor de danslessen is Dansschool Footstepz onstaan. Inmiddels is Dansschool Footstepz dé dansschool van Rotterdam op het gebied van Kidsdance, Bubbling, HipHop, Afrodance, Kleuterdans, Boysclass, High Heels en Dance Fit voor alle leeftijden en niveaus. Wij zijn opgericht in 2021 met een doel om onze leerlingen en de wijken met elkaar in verbinding te brengen. Dit doen wij door onze passie voor dans met jullie te delen! Het fijne gevoel van bewegen op muziek te laten ervaren en jezelf te zijn. Wij willen graag iedereen aan het dansen krijgen in de wijk en gemeente, daarom is onze visie en streven dan ook om op zoveel mogelijk diverse locaties les te geven. Wij zitten dan ook op maar liefst 7 locaties in Rotterdam!

Het doel

Ons aanbod draagt bij aan ontmoeting, zingeving en het tegengaan van beweegarmoede. Op het gebied van beweegarmoede is er merkbare verbetering in conditie, positieve energie, het immuunsysteem en draagt dit bij aan zelfvertrouwen. Op sociaal vlak maakt men eerder contact met elkaar en is de drempel minder hoog om bijv. hulp in te schakelen bij een ander (of bij ons). Zo hebben wij in onze lessen bijv. tijdens de drinkpauze een bijklets-momentje waar er altijd een persoonlijke vraag aan iedereen wordt gesteld. Zoals bijv.: wat is jouw lievelingseten uit jouw cultuur? Of ''wat zijn jouw hobby's?'' Zo staat verbinding en diversiteit áltijd bij ons centraal. Binnen zingeving merken wij betrokkenheid vanuit de leerlingen door bijv. enthousiaste ideeën of juist een ander te motiveren ook te bewegen.


Wij zitten niet zomaar op meerdere locaties. Wij proberen hiermee zoveel mogelijk de bereikbaarheid te waarborgen op een positieve manier voor iedereen. Zo kan iedereen, ook men met de kleinere portemonnee, makkelijk met de fiets of lopend naar een locatie i.p.v. kosten die worden gemaakt met het OV en/of auto. Ook willen wij hiermee de wijken met elkaar in verbinding brengen. Wij zien dit op sociaal vlak positief omhoog gaan!